VÅR HISTORIA

Det hela började en vinterdag, rättare sagt 26:e februari 1984...
Farmor hade nyligen bakat en av sina, enormt goda surdegsbröd. Som nybliven 13 åring, ville jag ständigt vara med och lära mig, då var allting bara lek för min del. Tiden gick & min kärlek till bakandet eskalerade, hela tiden höll jag på med egna "mästerverk" som jag kallade det, vilket idag skulle kunna kallas för katastrofala misslyckanden. Allt skulle gå så fort som möjligt, självklart blev det fiasko. Som 15- åring kom jag i kontakt genom min far, med en "sur" gammal italienare. Han var verkligen sur och butter på riktigt" Jag fick ett "jobb" efter skolan, som gick ut på att vika pizzakartonger, skala lök(säckvis), göra pizzasallad(strimla säckvis med vitkål), riva ost(med rivjärn) - för det var tydligen bäst att göra så.

 Jag fick inte vistas ute i serveringen under hela två år!
Bara stå i det förbenade köket. Många hade säkert gett upp för längesedan. Själv hade jag en dröm - jag skulle bli min egna bagare! Att det blev pizza, är nog bara en slump. Sakta men säkert fick jag till slut efter två år i köket börja lära mig att baka mina första pizzor(synd att det inte fanns mobilkameror då). Pizzorna jag bakade såg för j-vliga ut.) Ofta hade jag hål i botten och fyllningen rann ut i ugnen. Ju mer tiden gick desto mer lärde jag mig naturligtvis. En mycket tidig morgon, frågade jag "surgubben" om jag fick vara kvar efter stängning och göra min egna deg - till min stora förvåning, så fick jag det. Just där och då insåg jag att allvaret för min del skulle börja. Dagen efter, tjatade jag mig till att få baka en pizza åt chefen, till slut sa han ja. Jag minns att jag hade tagit med mig farmors surdegssats och blandat i degen. Den första pizza jag bakade blev "AL FUNGHI"
Enkelt: ost,tomatsås & champinjoner på burk(det fanns inte att köpa färska på den tiden). Han åt under en lång tystnad - sa inte ett ord tills pizzan var slut.
Det enda han fick ur sig efter pizzan var:
"- Vem har lärt dig att göra den här degen?"
Farmor svarade jag ,försiktigt....
Ett år senare, 1989, 26:e februari(datumet hade jag valt medvetet) Klev jag in i min första pizzabutik...Picasso.
Idag, 10 projekt senare och med många års erfarenhet i bagaget är vi, familjen Saglam redo att starta upp vårt 11:e projekt "CRISPY PIZZA & BURGERS" till hösten 2019...
Farmors surdegs recept? ja den använder vi oss av fortfarande.
/Familjen Saglam